Dobrev Klára nemcsak győzni tud, hanem kormányozni is!
Az én sztorim
Tapasztalat az államigazgatásban

1994-ben fejeztem be a közgázt, 1996-ban a jogot. Akkoriban, a rendszerváltás után pár évvel a cégek kapkodtak a friss diplomások után, de már akkor tudtam, hogy én a közigazgatásban akarok dolgozni. A Pénzügyminisztériumba jelentkeztem, ahova fel is vettek. Megjártam a szamárlétrát, láttam az államigazgatás minden szintjét. Voltam fogalmazó, titkárság-vezető, főosztályvezető-helyettes, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnökhelyettese. Irtam jogszabályokat, vezettem érdekegyeztető tárgyalásokat, részt vettem Magyarország csatlakozási tárgyalásaiban is, és ekkoriban tanítottam az ELTE-n pénzügyjogot. Tudom, hogyan működik egy ország.

Tapasztalat a fejlesztéspolitikában

A Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnökhelyettesi posztjáról akkor mondtam le, amikor a férjem miniszterelnök lett, hogy még a látszatát is kerüljem annak, hogy nem a saját jogomon lehetek az, aki. A fejlesztéspolitika azonban továbbra is az életem része maradt, csak immár a magánszektorban. 8 éven át mintegy 50 projektben adtam fejlesztéspolitikai tanácsokat az EU, az OECD, az ENSZ fejlesztési ügynöksége, vagy éppen a német, az osztrák, a svájci és luxemburgi kormányok rendszeres partnereként. Az volt a feladatom, hogy kormányoknak adjak tanácsot, hogy hogyan tudnák jobban működtetni az államaikat, hogyan tudnák a lehető legjobban felhasználni az uniós fejlesztési forrásokat. Mely pályázatból lehet utat, kórházat, iskolát vagy éppen buszmegállót építeni. Hogyan lehet megteremteni az átlátható forráskezelés feltételeit, és kiirtani a korrupciót a közbeszerzések rendszeréből. Tudom, hogy mire és hogyan kell elkölteni az uniós pénzeket.

Európai kapcsolatok és nyelvtudás

A 2019-es európai parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció listavezetőjeként lettem EP-képviselő, pár hónapra rá pedig az Európai Parlament alelnöke. Az elmúlt években rengeteg értékes európai kapcsolatra tettem szert, amelyek szükségesek lesznek ahhoz, hogy helyreállítsuk Magyarország nemzetközi megítélését és újjépítsük hazánk kapcsolatait az európai szövetségeseivel. A kapcsolatépítésben nagy segítségemre volt, hogy 5 nyelven beszélek, így velem számos európai politikus tud a saját anyanyelvén tárgyalni. Tudom, hogyan szerezzük vissza a szövetségeseink bizalmát.

CsatlakozomTámogatom Dobrev Klárát
miniszterelnöknek!
Kövess
a Facebookon!
Iratkozz fel
a csatornámra!
Találkozzunk
az Instagramon!