Dobrev Klára nemcsak győzni tud, hanem kormányozni is!
Keresd meg a saját
DK-s jelöltedet
az ellenzéki előválasztáson!
Előválasztás 2021

Ez egy olyan demokratikus ünnep, ami még soha korábban nem volt a magyar történelemben. Idén ősszel mi, ellenzéki választópolgárok dönthetjük majd el, hogy ki legyen a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt és kik legyenek a közös ellenzéki képviselőjelöltek mind a 106 körzetben a 2022-es országgyűlési választáson. Amikor 2022-ben az ellenzék közös jelöltjei felállnak majd a Fidesz jelöltjeivel szemben, akkor 107 győztes fog szembenézni a hatalom követeivel. Ha olyan országot akarunk, amelyben a sokak a tehetségük, szorgalmuk és kitartásuk alapján érvényesülhetnek, akkor itt az ideje, hogy ez vonatkozzon a politikusokra is. Álljon fel a jövő köztársasági kormánya is úgy, hogy abban mindenki a tehetsége és szorgalma szerint kap helyet. Erről döntünk az előválasztáson, ezért kérem a bizalmát!

 

(Az előválasztás pontos folyamatáról egyelőre a következőket lehet tudni. Az egyrészt biztos, hogy az ország minden szegletében lesz előválasztás, és azt is tudjuk, hogy két kérdésben fognak dönteni az ellenzéki szavazópolgárok az előválasztáson:

 

1. Kik legyenek az ellenzék közös képviselőjelöltjei a 106 körzetben - erről egy fordulóban, az elsőben fogunk dönteni.

 

2. Ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje - erről két fordulóban fogunk dönteni, a második forduló jelenti majd a végső döntést.

 

A közös képviselőjelöltekről mindössze egy fordulóban dönthetünk, szeptember 18. és 26. között. Már itt is lehet majd szavazni a közös miniszterelnök-jelölt személyéről, de ez a forduló az egyéni jelöltek személyéről fog csak végső döntést hozni. A második fordulóban, október 4. és 10. között már csak a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyéről tudunk szavazni, ebben a kérdésben ez a forduló dönt majd.

Természetesen lehet majd személyesen szavazni, és az is biztos, hogy minden körzetben lesznek szavazósátrak, ahol mindenki leadhatja majd a szavazatát. Arról ugyanakkor egyelőre még egyeztetés zajlik, hogy hány sátor lesz és ezek pontosan hol lesznek, így a konkrét szavazási helyszínek még nem ismertek. Amint azok lesznek, ezen az oldalon minden információt megtalálsz majd.

Kövess
a Facebookon!
Iratkozz fel
a csatornámra!
Találkozzunk
az Instagramon!